• +36 20 379 1870
  • info@kapcsol-at.hu
.

Search Courses

Alternatív számítógép elérés

Eszközeink azok számára jelentenek segítséget, akik hagyományos egérrel, billentyűzettel illetve érintéssel nem képesek a számítógép használatára. A mindennapi munkához vagy tanuláshoz kiemelten fontos, hogy a megoldás minél kényelmesebb és gyorsabb elérést biztosítson.

Eszközeink között megtalálhatók SZEMVEZÉRLÉSES MÓDSZEREK Szem és ALTERNATÍV EGÉR MEGOLDÁSOK Switch is. Minden kínált megoldás teljes számítógép elérést, annak bármilyen funkciójának használatát lehetővé teszi.

Kizárólag tekintetünkkel tudjuk irányítani a számítógépet, a Windows környezet minden funkciója elérhető, így emailezhetünk, internetezhetünk, dolgozhatunk. Egyéni igényre szabottan switch-el kiegészíthető a szemvezérlés.

Tobii_PCEyeGoPRo-600px

PCEye Go  Szem   

A PCEye Go segítségével kézhasználat nélkül teljes hozzáférésünk lehet Windows számítógépekhez, laptopokhoz és Windows Pro tabletekhez. Tekintetünkkel kényelmesen tudunk navigálni, internetezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, közösségi oldalakat és különböző szoftvereket használni.

Bővebb információ
EyeMobile Surface

EyeMobile  Szem            

Kézhasználat nélkül teljes hozzáférésünk lehet tabletekhez. Tekintetünkkel kényelmesen tudunk navigálni, internetezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, közösségi oldalakat és applikációkat használni.

Bővebb információ
download

Tobii I- széria  Szem      

Olyan beszédgeneráló készülékek, amelyeket mindennapi használatra terveztek, páratlan használati idővel, strapabíró felépítéssel, érintéssel és szemmel vezérelhető kijelzővel.

Bővebb információ
Tobii Communicator 5

Tobii Communicator 5  Szem  Hang      

A Communicator 5 egy sokfunkciós kommunikációs szoftver, mindenféle kognitív és fizikai állapotban lévő személyek számára ideális, kifejezetten szemvezérelt interakcióra fejlesztették. A szoftver tartalmazza a teljes Sono-program családot.

Bővebb információ
KobaSpeech

A KobaSpeech nem beszélő vagy látássérült felhasználók számára biztosít magyar hangot. Előbbiek számára a kézzel vagy a tekintettel begépelt szöveget olvassa fel, utóbbi felhasználók számára a honlapokat és dokumentumokat olvassa fel magyarul.

Bővebb információ

Az alternatív egerek között a mozgásfunkciók szerint választhatunk; irányíthatjuk az egeret például kizárólag egy újjal, állal, nagy gombokkal vagy akár a kerekeszék joystick-jával is.

chin2

BJOY Chin  Switch

Állal irányítható egér. Könnyű, precíz és gyors, személyreszabható használat.

Bővebb információ
szamitoghozza1

A készülék a kezüket nehezen illetve minimálisan használóknak készült, hogy a számítógépükhöz kényelmesen, egy kézzel, önállóan hozzáférhessenek.

Bővebb információ
szoft1

A kezelőfelület rendkívül egyszerű, segít a készülékeket a használati szokásainkhoz szabni. Pl. a kurzor sebességét vagy az egér érzékenységét egyszerűen állíthatjuk.

Bővebb információ
wobble swittch1

Kifejezetten olyan egyéneknek tervezték, akik limitált kézmozgással rendelkeznek. A 11 cm hosszú minden irányba mozgatható switch-el rendkívül egyszerű visszajelzést adni.

Bővebb információ
BJOY Ring2

A Bjoy Ring vezeték nélküli készülék lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az eszközzel irányítsuk a kerekesszéket, használjuk a telefont és a számítógépet vagy tabletet.

Bővebb információ
button1

A Bjoy Button gombjai a klasszikus egér funkcióit testesítik meg, a kurzor irányát a középen elhelyezkedő nyilakkal tudjuk navigálni, az alsó színes gombokat pedig igény szerint tudjuk beállítani, hogy milyen kattintó funkció párosuljon hozzájuk.

Bővebb információ
stick1

Kifejezetten olyan személyeknek tervezve, akik nem rendelkeznek erős kézmozgással. A színes gombok egér funkciói személyre szabhatók, csakúgy, mint a joystick sebessége, érzékenysége.

Bővebb információ
BJOY USB

Két switch csatlakoztatható egy apró usb-be, amellyel két,funkció közül választhatunk: jobb és bal kattintás / enter és space.

Bővebb információ

Az eszközök megfelelő használatához különböző rögzítési módokat ajánlunk, hogy a választott gép mindig a felhasználóval lehessen: iskolában, munkahelyen, az utcán, otthoni környezetben fekvő helyzetben stb. Minden esetben egyedi megoldásokkal dolgozunk.

Rehadapt

Személyre szabott állvány megoldások laptophoz, tablethez, tobii-hoz. A felhasználó környezetébe adaptált 3D látványterv alapján készített egyedi állványok asztali, álló vagy akár hordozható kivitelben.

Bővebb információ