• +36 20 379 1870
  • info@kapcsol-at.hu
.

Search Courses

Kommunikációs eszközök

Kommunikációs megoldásaink azok számára nyújtanak segítséget, akik nehezen vagy nem beszélnek.

A rendszerek eltérő kommunikációs szinteket szolgálnak ki, az egyszerű választástól (igen-nem, mit kérünk enni), a képi és szimbólumos kommunikáción át (egyszerű és összetett mondatok alkotása, szituációk gyors kezelése) egészen a nyílt, írott szöveges kommunikációig.

Különböző kezelési módok, úgy, mint a SZEMVEZÉRLÉS Szem és ÉRINTÉS  Érintésközül választhatunk, a felhasználó állapotának megfelelően, az eszközök pedig HANGot Hang adnak .

Fontos, hogy a kommunikációs eszköz a lehető legteljesebben támogassa a felhasználót a hétköznapjaiban. Így a megfelelő beviteli mód mellett fontos szempont lehet a hordozhatóság, a hangerő, az elemek működési ideje, ütésállóság, tisztíthatóság stb. Eszközeink közül ezen szempontok szerint segítünk megtalálni a megfelelő modellt.

Tobii I- széria  Szem   Érintés   Hang

Olyan beszédgeneráló készülékek, amelyeket mindennapi használatra terveztek, páratlan használati idővel, strapabíró felépítéssel, érintéssel és szemmel vezérelhető kijelzővel.

Bővebb információ

PCEye Go  Szem   Hang

A PCEye Go segítségével kézhasználat nélkül teljes hozzáférésünk lehet Windows számítógépekhez, laptopokhoz és Windows Pro tabletekhez. Tekintetünkkel kényelmesen tudunk navigálni, internetezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, közösségi oldalakat és különböző szoftvereket használni.

Bővebb információ

A T-széria 2 különböző méretben kapható tablet, kifejezetten augmentatív kommunikációra fejlesztve, saját integrált szoftverrel.

Bővebb információ

EyeMobile  Szem   Érintés   Hang      

Kézhasználat nélkül teljes hozzáférésünk lehet tabletekhez. Tekintetünkkel kényelmesen tudunk navigálni, internetezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, közösségi oldalakat és applikációkat használni.

Bővebb információ

Könnyen hordozható szöveg és szimbólum alapú kommunikációs készülék, amelyet írástudó és írástudatlanok is használhatnak.

Bővebb információ

Belépő szintű periferikus szemvezérelt eszköz, ami játékosan tanítja a még tapasztalatlan felhasználót a szemvezérlésre, miközben felkészíti az AAK eszközök használatára.

Bővebb információ

Szoftvereink a játékos koncentráció és szemvezérlés tanulástól Games  az Augmentatív és Alternatív Kommunikáció (AAK) AAC különböző szintjein kísérik végig a felhasználókat. 

Ezen kívül kifejezetten a szakembereknek fejlesztett, diagnosztikai programot is kínálunk Professionals .

A Communicator 5 egy sokfunkciós kommunikációs szoftver, mindenféle kognitív és fizikai állapotban lévő személyek számára ideális, kifejezetten szemvezérelt interakcióra fejlesztették. A szoftver tartalmazza a teljes Sono-program családot.

Bővebb információ

Tobii Gaze Viewer  Professionals  

A Tobii Gaze Viewer ideális kisegítő eszköz olyan tanárok, szülők vagy oktatási pszichológusok számára, akik tisztábban szeretnék látni a felhasználó képességeit. A Tobii Gaze Viewer bármilyen alkalmazásban futtatható, a szemmozgás adatait rögzíti.

Bővebb információ

Boardmaker     AAC   Professionals

A Boardmaker szimbólum alapú kommunikációs kártyák nyomtatására alkalmas szoftver. A szoftver részét képezi 4 500 db PCS szimbólum és azok kontrasztos verziói is. Lehetőség van saját kép, rajz használatára, továbbá napirend szerkesztésére is.

Bővebb információ

A Boardmaker Online új szintre emeli a klasszikus papír alapú Boardmaker használatát. A Boardmaker Online-t használhatjuk Windows számítógépünkön és iPadünkön egyaránt. A tananyagot pedig egyszerűen megoszthatjuk egymással, így a szakember és az érintett családtagok hatékonyan tudnak együtt dolgozni.

Bővebb információ

A Look to Learn egy játék gyűjtemény azok számára, akik most ismerkednek a szemvezérléssel. A játékok kifejezetten azzal a céllal készültek, hogy játékos módon fejlesszék a szemvezérlésben használt készségeket. Minden egyes játék különböző készséget fejleszt, az ok-okozati megértéstől egészen a pontos célzásig és irányításig.

Bővebb információ

A Sensory Eye FX egy játék gyűjtemény azok számára, akik most ismerkednek a szemvezérléssel. A játékok kifejezetten azzal a céllal készültek, hogy játékos módon fejlesszék a szemvezérlésben használt készségeket. A fejlesztendő készségektől függően 5 különböző szinten gyakorolhatók a feladatok.

Bővebb információ

Az eredeti Look to Learn játékokra épülő szoftver az interaktív jeleneteket és hangokat hozza előtérbe, ezzel segítve a szemvezérlés alapjainak elsajátítását.  Minden egyes játék más-más szemvezérléshez köthető képességet igyekszik fejleszteni interaktív, zenés alapon, egyes játékok tartalma pedig testreszabható.

Bővebb információ

A KobaSpeech nem beszélő vagy látássérült felhasználók számára biztosít magyar hangot. Előbbiek számára a kézzel vagy a tekintettel begépelt szöveget olvassa fel, utóbbi felhasználók számára a honlapokat és dokumentumokat olvassa fel magyarul.

Bővebb információ

A szoftver összetett rugalmas kommunikációt biztosít felhasználójának, aki nem rendelkezik természetes beszédhanggal. A Compass 2.0 széleskörű  gyári megoldást kínál szimbólumokkal, képekkel és szituációkra, helyszínekre szabott kommunikációs elemekkel. A Compass iPad és Windows tabletekkel, Tobii I-szériával és T-szériával is kompatibilis.

Bővebb információ

A hatékony AAK kommunikációhoz gyors és természetes érzetet keltő megoldás szükséges. Sokan előnyben részesítik a gépelést, mert az teljes szabadságot ad kifejezésmódjuknak. A Sono Scribe prediktív szövegbevitellel segít a gyorsabb gépelésben.

Bővebb információ

Az eszközök megfelelő használatához különböző rögzítési módokat ajánlunk, hogy a választott gép mindig a felhasználóval lehessen: iskolában, munkahelyen, az utcán, otthoni környezetben fekvő helyzetben stb. Minden esetben egyedi megoldásokkal dolgozunk.

Személyre szabott állvány megoldások laptophoz, tablethez, tobii-hoz. A felhasználó környezetébe adaptált 3D látványterv alapján készített egyedi állványok asztali, álló vagy akár hordozható kivitelben.

Bővebb információ