• +36 70 315 6924
  • info@kapcsol-at.hu
.

Search Courses

Look to Learn - Jelenetek és Hangok

A játékgyűjtemény a Look to Learn Look alapcsomagra épül, anélkül nem használható.

 

LooktoLearnScenesandSounds_A Look to Learn, vagyis nézz és tanulj! A “Jelenetek és hangok” egy 26 játékból álló gyűjtemény, amit szemvezérlést használó gyerekeknek és felnőtteknek terveztek. Az eredeti Look to Learn játékokra épülő szoftver az interaktív jeleneteket és hangokat hozza előtérbe, ezzel segítve a szemvezérlés alapjainak elsajátítását. Minden egyes játék más-más szemvezérléshez köthető képességet igyekszik fejleszteni.  Testreszabható tartalommal és visszanézhető elemzéssel segít a szoftver a felhasználó képességeinek fejlesztésében.

Az elemző funkció hőtérképet készít a felhasználó játék közbeni tekintetéről; ez megmutatja hova és milyen hosszan fókuszált a felhasználó az egyes területekre, vagy éppen mi az ami elkerülte a figyelmét. Az elemzés alapjául szolgáló hátérkép elmenthető és nyomtatható így segítve a fejlődés nyomonkövetését.

 

Look to Learn Scenes and Sounds2.jpgHárom új tanulási terület

Három új kategória található a játékban, amik a szemvezérlő képességeket fejlesztik. A játékok átfogó tesztelésen estek át, mígnem a lehető leghatékonyabbak, szórakoztatóbbak és motiválóválóak lettek.

A “Jelenetek és hangok” segít elsajátítani a tekintettel való kattintás gyakorlatát.

 

 

1. Interaktív vizuális felület

Az interaktív felület segít az ok-okozati összefüggés megértésében. A jelenetek számos olyan célpontot rejtenek magukban, amiket a tekintetünkkel életre kelthetünk, ezzel elősegítve a szemvezérlés begyakorlását.

A figyelem mértékének elemzésére is van lehetőség, a szoftver a játékok közbeni tekintet mozgását vissza tudja játszani és hőtérképen szemléltetni. A felhasználónak játék közben adhatunk utasításokat, majd utólag ellenőrizhetjük, hogyan tudta azokat követni.

Look to Learn Scenes and Sounds3

 

Pld. játék:   Dzsungel túra

Üdvözlet a dzsungelben! Találkozhatsz pár állattal, akik nagyon várják, hogy játssz velük!

 

 

 

2.    Hang és zene

A Hang és zene gyűjtemény szemvezérlés képességfejlesztő. Az első szinteken ok-okozati összefüggésű játékokkal dolgozik, ösztönzi a vizuális és audio visszajelzések adását is. A magasabb szinteken a kattintást és célzást lehet gyakorolni. Mindezt nagyon szórakoztatóan és motiválóan!

Look to Learn Scenes and Sounds4.jpg

 

Pld. játék: Rock Banda

A világ leghíresebb rock zenekara készen áll a fellépésre! Csak nézz rá a banda tagokra és már játszanak is!

 

 

 

3. Képességek

Szemvezérlést, irányítás és a célzás pontosságát elősegítő játékok. Versenyautó irányítástól kezdve, lufi kilyukasztásig, mindenféle fejlesztő játék megtalálható a gyűjteményben.

Ezek a játékok, akkor a leghatékonyabbak, ha a játékokat levezérlő segítő rákérdez a jelenetekben szereplő különböző tárgyakra, személyekre.

Look to Learn Scenes and Sounds6

 

Pld. játák: Pókháló

A rémisztő pók csapdájába esett egy méhecske. Ki tudod szabadítani a hálóból?