• +36 20 379 1870
  • info@kapcsol-at.hu
.

Search Courses

Tobii I- széria

A Tobii I-12 és Tobii I-15 olyan beszédgeneráló készülékek, amelyeket mindennapi használatra terveztek, páratlan használati idővel, strapabíró felépítéssel, érintéssel és szemmel vezérelhető kijelzővel.

Korlátok nélküli kommunikáció

Az I-szériát elsősorban celebrális parézissel, Rett-szindrómával, ALS vagy sztrók/afáziával élőknek tervezték, akik asszisztív és augmantatív kommunikációra támaszkodnak, hogy hangjukat hallathassák.

Mindig készenlétben

Az I-széria minden életvitelhez alkalmazkodik, számos körülmény között jól használható, legyen szó ágyban fekvésről, vacsora asztalról, szabadtéri programokról- bárhol, bármikor. Így kínál függetlenebb, teljesebb mindennapokat.

Kapcsolat a közösséggel

A Tobii I-szériával aktívvá válik a napi közösségi kommunikációnk, beszédet generálhatunk, e-mailt vagy sms-t írhatunk, Skype-olhatunk, telefonálhatunk, internetezhetünk, játszhatunk, továbbá irányíthatjuk a környezetünkben lévő távirányítókat (TV, DVD, zene lejátszó, villanykapcsolók).

Tudatosan strapabíró

A Tobii I-szériát kifejezetten úgy tervezték, hogy a mindennapok részét képezze anélkül, hogy félteni kéne a sérülésektől. Hangos, zajos körülmények között is hatékonyan használható, ütés- és vízálló. Több felhasználói profilt menthetünk el, így nem kell attól tartanunk, hogy például iskolai felhasználás esetén elvesznek a beállításaink. Az I-széria könnyen használható, megbízható és strapabíró.

Modern, tartós kivitel

A Tobii I-szériáját úgy tervezték, hogy a mindennapos használatot bírja akár kerekesszékre rögzítve, akár kézi használat esetén. A karcálló kijelzőt, külső kábelmentes kialakítást, a becsapódás ellenálló SSD-t (meghajtó), a biztonságosan beépített szemkövető készüléket nem kell féltenünk a külső hatásoktól. IP43 minősített széria, bizonyítottan nedvesség és porálló.

24 órás használat

Folyamatos kommunikáció esetén 9 órás üzemidővel rendelkezik a készülék. De akku kímélő beállítások esetén, mérsékelt fényerő használattal, Wake on Gaze (pillantásra bekapcsol) és Sleep on Gaze (huzamosabb elpillantásra kikapcsol) funkciókkal töltés nélkül 24 órán keresztül kommunikálhatunk.

Wake on Gaze és Sleep on Gaze funkciók

Ha a kijelzőn kívülre tekintünk, alvó állapotba helyezhetjük készülékünket, így nem zavar az elalvásban vagy az azt megelőző olvasásban. Ha pedig éjjel újra használnák, elég a diszkréten világító szemkövetőre tekintenünk és felébred a készülékünk.

Sokrétű rögzíthetőség

A készüléket sokféleképpen rögzíthetjük, ágyhoz, kerekesszékre, vacsora asztalhoz, iskolai terembe stb. A Rehadapt és Daessy rögzítő rendszerekkel egyaránt kompatibilis. Az I-széria könnyen hordozható, a hátlapján egy kényelmes fül helyezkedik el, így egyszerűen hordozható.

Megbízhatóság

A Tobii I-szériát azért tervezték, hogy a lehető legnagyobb kommunikációs szabadságot biztosítsa a mindennapi kihívásokra szabva.

A piacon fellelhető leghangosabb készülék

Szabadtéren, nagy zajban is tisztán kommunikálhatunk. A két beépített hangszóró és speciális EQ beállítások maximális hangerőnél is minőségi, torzulás nélküli hangot biztosítanak. A készülék ventilátor nélkül működik, így nincsen zavaró alapzaja.

Modern és tartós kivitel

A modern készülék a beépített szemkövetővel, külső kábelek nélkül letisztult és szolid megjelenést biztosít és nem vonzza fölöslegesen a figyelmet. Három gyors gomb található a készülék oldalán, amiből kettőt testre szabhatunk, a harmadik pedig a Communicator szoftver kezdőoldalát nyitja meg.

Két kamera

Elő- és hátoldali beépített kamerákkal rendelkezik az I-széria, így magunkról és a környezetünkről is készíthetünk fényképeket.

Karcálló érintőképernyő

Először található AAK készüléken a könnyű, vékony és sérüléseknek ellenálló Gorilla Glass. A kapacitív kijelzőnek köszönhetően, az I-széria minimális izommozgással a legapróbb érintést is érzékeli.

Automatikus mentés

Nem kell amiatt aggódnunk, hogy a beállításaink, adataink elvesznének, a 32 GB-os memóriakártyára minden héten automatikus mentés végez a készülék.