• +36 70 315 6924
  • info@kapcsol-at.hu
.

Szenzoros szobák


A szenzoros szobák, illetve játékok és bútorok lényege, hogy egyszerre több érzékszerve hatnak. A multiszenzoros környezet ösztönzi a verbális és non-verbális kommunikációt, segít a tanulásban, illetve igény szerint stimuláló vagy épp megnyugtató, biztonságot adó környezetet biztosít.

Vállaljuk teljes szobák kialakítását, amelyeknek előzetesen a 3D látványterv elkészítését ingyen vállaljuk.

A bútorok beszerezhetők külön-külön is, illetve beépíthetők már meglévő szenzoros szobákba is.

 

Szenzoros 3D               Szenzoros szoba

Szenzoros óvodaA megfelelően kialakított, minden érzékszervre ható környezet segíti a választást, együttműködést és kapcsolatteremtést azáltal, hogy megfelelő ingerekhez juttatja a gyerekeket. Olyan kommunikációs nehézséget kialakító akadályokat old, mint a testtudatosság, figyelem, környezet megismerése, vizuális követés, tekintet fixálása, ok-okozati összefüggés megértése, fonológiai tudatosság és memória.

A szobák arra adnak lehetőséget, hogy ösztönös módon a környezet változására reagáljon a szervezet és ezáltal segítsenek a figyelem és a koncentráció fejlesztésében. A kontrollált multiszenzoros környezet jótékony hatással bír, kiküszöbölhető vele az ingerek túlterhelése. A megfelelő szenzoros stimulálás hozzásegít a figyelem éberebb szintjéhez és a tudatossághoz. A szenzoros szoba egy olyan hely, ahol a gyerekek önfeledten felfedezhetnek, kikapcsolódhatnak, kreatív élményekben lehet részük, miközben fejlődik a megértésük és az önkifejezésük.

Szenzoros idosek otthonaA multiszenzoros környezet Alzheimer és demencia esetén különösen ajánlott, egy olyan helyet biztosít a felhasználók számára, ahol biztonságban lehetnek. A szobát személyreszabottan lehet irányítani, így lehetőség van saját ritmusban reagálni a környezetre.

Az idős emberek sokszor a romló fizikai kondíciójuk miatt is kirekednek a külvilág történéseiből, nehezen kapcsolódnak be a társalgásokba. Ebbe a körforgásba segít sajátos módon visszakerülni a szenzoros szoba a maga megnyugtató, kiszámítható, stimuláló környezetével. Segít megnyugodni, relaxálni, segít a kiegyensúlyozott kommunikáció elindításában.