• +36 70 315 6924
  • info@kapcsol-at.hu
.

Kommunikációs Eszközök
Tobii M 03

Kommunikációs megoldásaink azok számára nyújtanak segítséget, akik nehezen vagy nem beszélnek.

A rendszerek eltérő kommunikációs szinteket szolgálnak ki, az egyszerű választástól (igen-nem, mit kérünk enni), a képi és szimbólumos kommunikáción át (egyszerű és összetett mondatok alkotása, szituációk gyors kezelése) egészen a nyílt, írott szöveges kommunikációig.

Különböző kezelési módok, úgy, mint a szemvezérlés és érintés közül választhatunk, a felhasználó állapotának megfelelően, az eszközök pedig hangot adnak .

Szoftvereink a játékos koncentráció és szemvezérlés tanulástól az Augmentatív és Alternatív Kommunikáció (AAK) különböző szintjein kísérik végig a felhasználókat. Kifejezetten a szakembereknek fejlesztett, diagnosztikai programot is kínálunk.

Alternatív számítógép elérés

alv1

Eszközeink azok számára jelentenek segítséget, akik hagyományos egérrel, billentyűzettel illetve érintéssel nem képesek a számítógép használatára. A mindennapi munkához vagy tanuláshoz kiemelten fontos, hogy a megoldás minél kényelmesebb és gyorsabb elérést biztosítson.

Eszközeink között megtalálhatók szemvezérléses módszerek és alternatív egér megoldások is. Minden kínált megoldás teljes számítógép elérést, annak bármilyen funkciójának használatát lehetővé teszi.

Környezetirányítás

switch 2BJOY Enabler socket

A mindennapi önállóság része a környezetünkben található tárgyak irányítása, úgy, mint például a lámpák fel- és le, vagy a televízió, rádió ki- és bekapcsolása. 

Megoldásaink háztartási gépek, a telefon, berendezési tárgyak stb. mozgásfunkciótól független irányítását teszik lehetővé.

Zeneterápia

beamz2

Különleges hangszereink kettős célt szolgálnak.

Egyrészt azon laikusok számára is megteremtik a zeneterápiás foglalkozások tartásának lehetőségét, akik nem rendelkeznek széleskörű zenei képzettséggel – egy eszközzel számos hangszer és dallam könnyen megszólaltatható, így szaktanár nélkül vagy akár családilag kiegészíthető, illetve bevezethető az egyébként szakember által tartott foglalkozás.

Másrészt, hangszereink sokféle mozgáskorlátozottság mellett megszólaltathatóak – a különböző hangszereken játszhatunk lábbal, fejjel, vállal vagy akár csak a szemünkkel is. A tiszta hangzásnak köszönhetően az ezeken zenélő felhasználó aktív részese lehet akár egy ép zenekarnak is, kifejezheti önmagát, megmutathatja tehetségét.

Szenzoros szobák


Szenzoros iskola

A szenzoros szobák, illetve játékok és bútorok lényege, hogy egyszerre több érzékszerve hatnak. A multiszenzoros környezet ösztönzi a verbális és non-verbális kommunikációt, segít a tanulásban, illetve igény szerint stimuláló vagy épp megnyugtató, biztonságot adó környezetet biztosít.