• +36 70 315 6924
  • info@kapcsol-at.hu
.

Zeneterápia

A zene régóta használt terápiás, illetve örömforrást és önkifejezést biztosító eszköz, amelynek pozitív hatása mindenki számára elérhető kell, hogy legyen. Különleges hangszereink kettős célt szolgálnak.

Egyrészt azon laikusok számára is megteremtik a zeneterápiás foglalkozások tartásának lehetőségét, akik nem rendelkeznek széleskörű zenei képzettséggel – egy eszközzel számos hangszer és dallam könnyen megszólaltatható, így szaktanár nélkül vagy akár családilag kiegészíthető, illetve bevezethető az egyébként szakember által tartott foglalkozás.

Másrészt, hangszereink sokféle mozgáskorlátozottság mellett megszólaltathatóak – a különböző hangszereken játszhatunk lábbal, fejjel, vállal vagy akár csak a szemünkkel is. A tiszta hangzásnak köszönhetően az ezeken zenélő felhasználó aktív részese lehet akár egy ép zenekarnak is, kifejezheti önmagát, megmutathatja tehetségét.

A zeneterápiában tanácsadónk és szakmai partnerünk Kovács Petra – komplex művészetterapeuta, zeneterapeuta, szocioterapeuta. Sáry módszer kiképző oktató.

Egy különleges hangszer mindenki számára!

A Skoog-hoz nem szükséges semmilyen zenei előképzettség, használata nagyon sokoldalú és könnyű, nyomhatjuk, csavarhatjuk, üthetjük, simíthatjuk. Kézzel, arccal és egyéb testrészekkel is játszhatunk rajta, méghozzá bármilyen általunk választott hangszer hangját megszólaltathatjuk!

Bővebb információ

A Beamz speciális zenei eszközt kifejezetten azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a mozgásukban korlátozottak hatékonyan és önfeledten zenélhessenek.

A Beamz egy 4 külön lézer sugárból álló eszköz, a sugarakat könnyedén külön-külön be lehet állítani különböző zenei eszközök hangjaira és ahogy kezünkkel, vagy egyéb testrészünkkel, akár eszközzel a lézerek valamelyikébe beleérünk, az a kiválasztott hangon szólal meg.

Bővebb információ